Inovacije nam kucaju na vrata
 • standard blog post with image

  Inovacije nam kucaju na vrata

  Zahvaljujući tehnologiji, svet danas izgleda potpuno drugačije – promenjeni su naša percepcija stvarnosti i navike, a ona nam je donela i neograničene mogućnosti. Iz dana u dan, sve se više oslanjamo na tehnologiju, pa više i ne možemo da zamislimo život bez nje. Ono što je za naše pretke bila velika tehnička revolucija, prvi napretci u savremenoj medicini za nas je to svaki novi dan u svetu savreme tehnološke revolucije.

  Mnogobrojne inovacije, nove metode, tehnike i trendovi konstantno menjaju svet kulture i umetnosti, a u poslednjih nekoliko decenija, tehnologija i umetnost povezane su kao nikada pre. Tome su znatno doprineli pametni telefoni. Kamere mobilnih telefona neprestano se razvijaju, nudeći inovativne funkcije i bolji kvalitet svakim novim modelom. Mnogo se ulaže u unapređenje noćnog režima, prednjih kamere su postale znatno kvalitetnije nego ranije, jer ne zboravimo mi smo selfie generacija. Konstruktori prenosivih uređaja trude se da potrošaču ponude uređaj idelan aktivnom načinu života, tako da na jednom uređaju možete da zapisujete beleške, prvite prezentacije, a sve to uz što je bolje buteriju. Sa pojavamo sve više ovakvih uređaja, tržište freelencer-a postao je znatno veće, jer sa jednom takvom mašinom u svojim rukama vrlo lako postajete fotograf, režiser mini filmova, vizuelni umetnik.


  Tehnološka dostignuća u potpunosti su promenila nekadašnje metode učenja i obrazovanja. Ranije je pronalaženje informacija bilo dugotrajan i težak proces, danas je tehnologija učinila da obrazovanje i informacije budu dostupni gotovo svima. A šta nam je potrebno da bi danas počeli sa učenjem, laptop i dobra internet konekcija i sva znanja ovog sveta su nam samo na jedan klik miša.

  Tehnologija je tokom godina kreirala nebrojene mogućnosti koje su potpuno izmenile način na koji naši domovi funkcionišu, jer mi danas imamo robot usisivače, klika uređaj, bojlere i većinu kućnih aparata koje palimo putem aplikacija.

  Prve dve decenije 21. veka definisao je ubrzani razvoj tehnologije, što će svakako nastaviti da se dešava i dalje. Tek ćemo videti šta će nam budućnost doneti, ali jedno je sigurno – svet će u narednih 10 ili 30 godina biti mnogo drugačiji od ovoga u kojem živimo danas.