Kupoholičar na webu
 • standard blog post with image

  Kupoholičar na webu

  Potencijal internet trgovine odavno je potvrđen s obzirom da udeo internet kupovine u svetu raste svake godine. 2017-te godine čak 10 % ukupne globalne trgovine obavljeno je na internetu, a do 2021. taj procenat će dostići oko 17%. Kada bi sve to prebacili u novac to bi onda ovako izgledalo, prethodne tri godine prodaja putem internet prodavnica na globalnom nivou je skoro duplirana s obzirom da je 2017-te zabeležena prodaja od 2.304 milijarde dolara, u odnosu na 1.336 milijarde dolara 2014. godine. Zvanične projekcije predviđaju da će internet prodaja dostići cifru od čak 4.878 milijardi dolara 2021. godine, što bi predstavljao rast od preko 300% za manje od jedne decenije.

  Kupovina preko interneta korisnicima pruža mnoge pogodnosti, što dovodi do neprestanog rasta internet trgovanja u svetu. Korisničko iskustvo veoma je bitno jer se tako stvara odanost kupaca i ojačava vaš brend. Kupci danas koriste internet u svim fazama kupovine, od istraživanja o proizvodima, preko traženja alternativa, pa do konkretne kupovine. Izrada internet prodavnice sasvim sigurno popraviće korisničko iskustvo vaših kupaca.

  Web shop sajt omogućava vašim kupcima da bilo gde i bilo kada kupe vašu robu. Izradom internet prodavnice ukinućete granice koje su vas do sada sputavale da proširite svoju prodaju na globalni nivo. Ako želite da vaša internet prodavnica pređe granice Srbije, potrebno je da sadržaj sajta bude dostupan i na engleskom jeziku, na taj način ste svoju robu plasirali na više gradova i regiona i srušili sva geografska ograničenja. Ukoliko imate i fizičku i internet prodavnicu, vaš sajt možete iskoristiti za obaveštavanje korisnika o promocijama.

  A sad njegovo veličanstvo kupac, šta je to što njemu donosi web shop omiljenog brenda. Ono na šta svi prvo pomislimo je jednostavnost, bez čekanja u redovima i razmišljanja o random vremenu radnji, iz udobnosti doma samo na jedan klik vi ste obavili kupovinu. Nešto sa čime se još susrećemo na ovakvim sajtovima jesu znatno niže cene, mnogo veći popusti i sve češći kuponi koji su dostupni samo na web shopu. Dostupni su nam brenodvi iz celog sveta. Izbor modela, veličina i boja nekog proizvoda je praktično neograničen prilikom internet kupovine.

  Sada kada znate koje su prednosti internet prodavnica, ostaje vam samo da se posvetite njihovoj izradi i održavanju, a kao kupcu da bacite pogled na web shop vašeg omiljenog brenda.